DUIVELTJES A,B,C,D en Debutantjes.

DUIVELTJES A,B,C,D en Debutantjes.

WELKOM BIJ DE DUIVELTJES VAN KFC BO BEERZEL.

Uitslagen, foto's enz..

17.8.10

Tornooi SC WIEKEVORST U9.

Spelers:

Dante (goalie)
Reggie
Stijn
Livio
Max
Joren
Maxim
Joppe
Siebe
Jins

Met z’n tienen trokken we ten strijde voor het eerste tornooi van het nieuwe voetbalseizoen 2010-2011, te Wiekevorst, afgelopen zaterdag.
En het was meteen een warme dag, op en rond het veld, maar onze duivels hadden er enorm veel zin na (te) lang niet meer gespeeld te hebben.

We waren ingedeeld in de “poule” met Heist & Tongerlo A.

Onze eerste wedstrijd was tegen Heist, en al duidelijk bleek dat net zoals vorig seizoen, onze “buren” niet opgewassen waren tegen het Beerzelse voetbaltalent (onzen “berg” is ook hoger dan den hunne hé J): na 3 minuten opende spits Jins de score, vervolgens scoorde Maxim nog 2x en ook Jins nog 1x in de eerste wedstrijdhelft, m.a.w. 4-0 was de ruststand. Eventjes drinken en uitblazen, en een totaal andere ploeg voor de 2e wedstrijdhelft (gezien de korte speelduur, hadden we verkozen om geen vervangingen door te voeren tijdens de wedstrijd, maar een ander 4-tal, met uitzondering van onze keeper Dante, het veld op te sturen). De nieuwe spelers hadden gezien hoe het moest van hun voorgangers, dus gingen ze op hetzelfde elan door : spitsen Joppe (3x) en Siebe (1x) en ook achterspeler Max (1x) konden scoren, Heist kon wel een paar keer tegenscoren, maar geen echte bedreiging voor de eindstand : 9-3 gewonnen : 1e opdracht volbracht.
Ook voor de penalty-cup werden de beste beentje voorgezet : alle eerste 5 BOB-duivels (zelfs de 1e 8) zetten hun penalty feilloos om, en ook keeper Dante zette z’n beste beentje voor hij zorgde dat de tegenstrever slechts 1 penalty kon scoren: ook hiervoor dus volop in de running.

Reeds na enkele minuten moeten onze U9’ers reeds terug het terrein op voor hun 2e match : dit zou andere koek worden, een vrij onbekende Tongerlo A: vanaf de eerste seconde was het duidelijk dit zou niet zo makkelijk gaan, maar toch na een halve minuut scoorde Jins reeds een doelpunt 1-0 voor Beerzel, maar dan kantelde de wedstrijd en kreeg Tongerlo meer greep en kon tegenscoren; ruststand 1-1.
Het was spannend, ook nu voor de 2e wedstrijdhelft andere spelers “in de arena” : het waren Maxim & Siebe die konden scoren, en die samen met de andere enorm “knokten” tegen het sterke Tongerlo, maar het mocht niet baten, Tongerlo scoorde nog 5x en won de wedstrijd met 3-6.  
De penalties nadien waren precies beïnvloed door de wedstrijduitslag, ook hier ging het minder goed: 2 op 5, maar ook de tegenstrever niet feilloos 3 op 5; dus nog niets verloren zo op het eerste zicht na de sterke 1e reeks.

Met dit resultaat speelde onze “Bjeizelse duivels” voor de 3e & 4e plaats, met als tegenstrever “Veerle” : een totaal onbekende voor ons: en het werd een wedstrijd, enorm spannend : 0-1 voor Veerle, we scoorden tegen (Siebe : 1-1), terug Veerle (1-2), Beerzel (Jins : 2-2). Dit was ook de ruststand, het terrein was een echt strijdtoneel, elke speler (ook de tegenstrevers) “sjotte” voor wat hij waard was; prachtig voor de zoals gewoonlijk sterke BOB-delegatie aan toeschouwers, zij genoten langs de lijn, maar anderzijds ook nagelbijtend : wie zou winnen? De 2e wedstrijdhelft begon zoals de eerste, m.a.w. Veerle scoorde eerst (2-3), al vlug maakte spits Maxim de gelijkmaker vanop de penalty-stip met een knal 3-3, toen gebeurde er eventjes niets, ’t is te zeggen er werd niet gescoord, spanning ten top, wel een heleboel kansen voor BOB maar de doelman aan de overzijde hield z’n netten proper, diep in de 2e helft slaagde Livio er dan toch in om ook te scoren (4-3) en deze voorsprong zouden we niet meer prijsgeven, hoewel Veerle nog een tegendoelpunt kon maken (4-4), maar “de Joppe” zette na een heleboel kansen de puntjes op de i : eindstand 5-4 voor Beerzel : de “bronzen plak” was binnen.

Door de mindere prestatie in de penalty-cup bij de 2e wedstrijd en de vermoeiende inspanning van de voorbije wedstrijd, was de “fut” er een beetje uit : 2 op 5 scoorden.

Het was een aangenaam weertje, de 1e wedstrijd was min of meer een makkie, een goeie opwarmer, maar de 2 volgende waren superspannend om naar te kijken, genieten dus met als resultaat een welverdiende 3e plaats (17 goals gemaakt), na Lierse (1e plaats) en Tongerlo A (2e plaats).
We hebben indruk gemaakt, want de winnaar van Lierse heeft ons uitgenodigd om een keertje een vriendschappelijke wedstrijd onderling te spelen (wordt vervolgd).

Volgende week zondag 22 augustus tijdens de “Familiedag” zullen de 2 teams het tegen mekaar opnemen, om dan op zaterdag 28 augustus terug ten strijde te trekken op het tornooi te Bouwel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten